Over La Filosofia

Het Concept

Begin jaren 70 kwam Colomba Fabio naar Leuven en begon er in de Mechelsestraat de welbefaamde Pronto.
Een Italiaanse zaak waar iedere generatie studenten er tot in de vroege uurtjes kon vertoeven.

Na een brand in de zaak,  verhuisde ze naar de Muntstraat waar het succes nog feller werd.
Zijn zoon Claudio was niet van plan om in de horeca te werken.
Tot hem werd gevraagd om in de weekend te helpen in de zaak.
De passie begon te groeien.

Hij besloot een opleiding aan de hotelschool te volgen maar vond dat deze basiskennis nog verruimd kon worden.
Waarnaar hij Europa begon door te reizen en overal wat begon te werken om ervaring op technisch gebied en smaakgebied op te doen. Het koken en de passie waren er maar het was nog niet genoeg om een restaurant te starten.

Tot hij zijn echtgenote Davinia leerde kennen en samen besloten om iets kleins te beginnen.
Samen met hun beste vriend des huizes Thei Jansens die een bourgondiër is op gebied van restaurants, begonnen ze plannen en te maken.

Hun idee kwam tot recht….. La Filosofia werd geboren.

Het restaurant serveert eigenlijk typische streekgerechten uit Italië maar op een eigen creatieve manier.
De gastvrouw Davinia kan u begeleiden met wijnkeuzes en gerechten.

Elke dag staan ze met hun team klaar om u het beste te bieden van wat ze hebben.

Tot Weldra in 

La Filosofia

De Naam

We hebben lang gezocht achter een mooie en gepaste naam. La filosofia verwijst naar filosofie. Achter ons restaurant steekt de filosofie van een goede kwaliteit tegen betaalbare prijs.

De Menu

Onze menu is met grootste zorg samengesteld en uitgekozen door onze chefs. We werken met verse producten waar we zelf volledig achter staan.  Tevens proberen we om de 4 maanden onze menu hier en daar wat aan te passen aan het seizoen. Natuurlijk blijven onze toppers!!