Menu

Antipasti

Antipasti / Voorgerechten

Tagliere dei Colomba
Met een tagliere beginnen de gesprekken, de gezelligheid en de Italian feeling. Daarom een waaier van Italiaanse lekkernijen samengesteld door chef Claudio.

Carpaccio van tonijn
uit de Middellandse zee. Met een granita van bloedappelsien

Vitello tonnato
Fijne schijfjes van graankalf met een crumble van langoustine en Siciliaanse kappertjes

Impepata di vongole e cozze 
Vongole veraci en mosseltjes in een zuiderse visjus, een vleugje DOC olio d’oliva en foccacia met San Marzano tomaat zoals in Puglia

Bufala e crudo
Buffelmozzarella uit Campanië met parmaham, fantasie van tomaatjes en zoete focaccia

Polpo in pignata
zachtgegaarde inktvis in een pittig tomatensausje op een crème van Borlotti bonen en aardappel

Bruschetta’s

Bruschetta d’estate
(tomaatjes, ricotta, zongedroogde tomaat en gegrilde parmaham)
Bruschetta ortolana
(gegrilde en opgelegde zuiderse groentjes, basilicum en rucola,
overgoten met DOC Balsamico)
Bruschetta Filosofia (2 personen)
(waaier van bruschetta’s)

En voor onze kleinste fans (tot 12 jaar)

Onze gerechten zijn in kinderporties beschikbaar.

Pasta fresca
Huisbereide deegwaren

Rollade

van aubergine, basilicum en DOC parmigiano stagionato.

Spaghetti
met verse venusschelpen(veraci) overgoten met peterselie.

Pappardelle
in een zuiderse jus met venuschelpjes(veraci) mosseltjes, Rode Gamba met Italiaanse zoete tomaatjes gegaard in een papillot.

Ravioli
cacio e pepe in een zachte hoeveboter en chips van guanciale

Ravioli
van scamorza en aubergines met rucolapesto en crème van parmigiano

Strozzapreti
met verse sardientjes, gremolata van Taggasca olijven, tomaatjes

Trio
van pasta voor wie niet kan kiezen. rollade/ Papillot met venusschelp, mosseltje en langoustine/ravioli van scamorza en aubergine

[/av_textblock]

Specialita

Filet pur
in een zachte vleesjus met kastanjechampignons en fois gras. Geserveerd met gnocchi van truffelaardappel

Risotto
met mosseltjes,venusschelpjes en gamba in een zuiderse jus van getrokken vis.

[/av_textblock]

Parmigiana
van Siciliaanse aubergines en burrata met een emulsie van olijfolie.

Pizza

Pizza

Pizza Margherita
tomatensaus/ Fior di Latte / Basilicum
Pizza Funghi
tomatensaus/ Fior di Latte/ champignons
Pizza Prosciutto
tomatensaus/ Fior di Latte/ ham
Pizza Napoli
tomatensaus/ Fior di Latte/ ansjovis/ kappertjes
La Gorgonzola e pomodorini
Fior di Latte/ opgelegde kerstomaat/ zoete gorgonzola/ gevulde kaasboord
Pizza Aurelio
tomatensaus/ Fior di Latte/ zongedroogde tomaat/ ansjovis/ rucola
Pizza Filosofia
tomatensaus/ Fior di Latte/ verse tomaat/ burrata/ rucola/ kappers/ parmaham
Pizza Piccola Valentina
tomatensaus/  Fior di Latte/ ricotta/ rucola/ zongedroogde tomaat/ parmaham
La Calabrese
tomatensaus/ Fior di Latte/ pikante salami/ Nduja
Pizza Pugliese
tomatensaus/ Fior di Latte/  gegrilde en opgelegde aubergine en courgette/ rode ajuin/
champignons/ Taggascia olijven/ artisjok
Gamberoni e pomodorini
tomatensaus/ Fior di Latte/ Gamberi Siciliani/ zongedroogde tomaat
Pizza Diavola
tomatensaus/ Fior di Latte/ pikante salami/ nduja/ ajuin/ opgelegde paprika
Pizza 4 Staggioni
tomatensaus/ Fior di Latte/ ham/ artisjok/ paprika/ champignons

Pizza Carbonara
tomatensaus/ Fior di Latte/ rode ajuin/ culatello/ ei

Pizza bianco
(pizza zonder tomatensaus)

Heeft u een allergie? Gelieve de gastvrouw te contacteren voor u besteld!

Dolci

Dolci

Tiramisù op basis van de Gozio Amaretto en sinaasappel.
Moelleux van chocolade afgewerkt met Bourbon vanille
Zabaglione met een tikje anijs en ambachtelijk kersenijs uit de kempen van “ de Zwaluwhoeve van Jade en Geert” .
Panna cotta afgewerkt met een kletskoek van framboos en zacht opgeklopte smeuiige slagroom
Kaasplankje samengesteld door de Kaasaffineurs van Van Tricht